Vakantie, november 2011. Dag 1.

Vakantie, 8-13 november 2011

Zes dagen op vakantie in Italië, Corfu en Malta betekent niet dat je zes dagen vakantie in Italië, Corfu en Malta hebt. Het betekent dat je in zes dagen zo veel mogelijk van Italië, Corfu en Malta probeert te zien. Je begint met een energieke looppas en honderden ideeën over de meest interessante bestemmingen op dag 1 en bereikt de finish hijgend en uitgeput op dag 6. En op weg naar huis begin je jezelf ineens uitgerust te voelen, en krijg je spijt van alle – ontelbare – momenten van zwakte wanneer je even helemaal niets meer wilde zien. Maar het is alweer te laat, je bent al in het vliegtuig, en als het goed is, kom je niet meer terug.          

Zo zien mijn vakanties er tenminste altijd uit. Edwin doet het er al 13 jaar gewoon mee, hoewel hij persoonlijk de hele vakantie net zo graag onder dezelfde palmboom zou kunnen doorbrengen. Maar met mij komt hij op de vreemdste en meest onverwachte plekken terecht. Ik genereer de ideeën, en hij zorgt dat wij al deze door mij gedroomde ruïnes, vervallen kerkjes, gesloten musea en andere, op de UNESCO lijst nog niet vermelde culturele erfgoed kunnen vinden, zelfs als de weg ons via omheinde privé terreinen, wegenloze bossen, onberijdbare zandvlakten en éénrichtingsverkeer bergen leidt.

Deze keer werden de meeste afstanden per vliegtuig, schip en taxi afgelegd. De resterende wegen werden in een uitzonderlijk hoge tempo bewandeld, want wij waren afhankelijk van de vertrektijden van het schip en de locale zonsondergang. De verlichte palazzo’s en bruggen van Venetië zijn wellicht sprookjesachtig in het donker, maar ik zou niet graag de spookachtige schoonheid van de nauwelijks verlichte straatjes van het oude Bari willen ontdekken. 

Dag 1, Venetië.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Comments

 1. Ja hoor, wrijf het er maar in. Ik hoop niet dat je verwacht dat ik een blog bijhoud tijdens mijn sabbatical. Gaat echt niet gebeuren……ZIet er wel relaxed uit. Je had het ook verdiend!

 2. Je hebt in weinig dagen heel wat mooie plekjes gezien (en niet gezien!). Leuke tekstjes en mooie foto’s. Wij waren afgelopen zomer ook in Napels, op de Vesusvius en in Pompei (en nog meer). Was die taxichauffeur geen afzetter?
  Jaren geleden was ik op Malta. Leuk om dit weer terug te zien.
  Groeten,
  Christo

 3. Annelies Rhebergen says:

  Ben al benieuwd naar dag 2 😉

 4. Annelies Rhebergen says:

  afgezien van het typisch italiaanse gedoe en gemiste kansen vind ik het een mooie beschrijving. Het is dat je al zoveel schrijft Olga, maar een ‘levendige’ reisgids zou je zo kunnen schrijven! Je schrijft alsof ‘je’er bij bent….

 5. Liesbeth Leideritz-Webber says:

  leuk, we hebben met de zelfde maatschappij deze reis ook gemaakt,en zo leuk om dan jou verhaal te lezen

 6. Annelies Rhebergen says:

  wat leuk om te lezen, dat jullie dezelfde reis hebben gemaakt!

 7. Ria Horsten says:

  Ik heb met veel genoegen jouw reisverslag gelezen. Wat kun jij beeldend vertellen en zo grappig, ook. Ik zag het helemaal voor me.

 8. Tanya Connelly says:

  Оля, спасибо огромное, что поделилась впечатлениями! Вот это да!! Сколько вы всего успели! Замечательные описания и фото! Великолепно! До скорой связи и успехов, Татьяна

 9. Janneke van Wijk says:

  Heel leuk Olga en je hebt echt een talenknobbel, petje af!

 10. Dick van Thessen says:

  Hallo Olga ! Wat leuk dat je zo’n dagboek hebt bijgehouden. En wat goed dat je daar de tijd voor vrij maakt. Als ik met vacantie ben, trek ik daar totaal geen tijd voor uit, ben daar kennelijk te lui voor . . . .! Complimenten voor je mooie verslag. Dick.
  +++++++++++

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: