Februari 2013: Cursus ‘Pianoleeuwen, rondreizende virtuozen en spraakmakende vertolkers’ in Tilburg

Cursus Pianisten, TilburgDocent: Olga de Kort ►6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 april 2013 ►19.30–21.30 uur ►Locatie: De Rooi Pannen ► Prijs: € 90,- .

Inhoud cursus: Tijdens vijf bijeenkomsten maken de deelnemers kennis met de beroemde en spraakmakende pianisten uit de XIX-XXIe eeuw.  Speciale aandacht wordt besteed aan de legendarische 19e-eeuwse pianovirtuozen zoals Liszt en Rubinstein (1.Van pianosalon tot concertpodium: beroemde pianisten uit de 19e eeuw), vertegenwoordigers van de Russische pianoschool  zoals Horovitz, Sofronitski, Richter, Kissin, Sokolov (2. Russische pianoschool),  Nederlandse pianotradities (3.Pianistische tradities in Nederland, heden en verleden), de vrouwelijke pianisten door de eeuwen heen (4.Vrouwen achter de vleugel: van Clara Schumann tot Maria João Pires) en de nieuwe generatie hedendaagse pianisten (5. Pianowereld begin 21e eeuw: opleidingen, pianoconcoursen, nieuwe namen, nieuwe muziek, nieuwe opnamen).

►Meer informatie en inschrijvingen: www.bibliotheekmb.nl.

Comments

  1. Reblogged this on Russische muziek in Nederland.

  2. check out the new DVD of Ingrid Fliter. Aside from the beautiful playing of this Argentinian pianist, there is also a nice interview included in which she explains her education and passion for the piano.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: