26 januari 2014, Wassenaar: Estse, Finse en Russische muziek door Irina Zuboff (sopraan), Allar Kaasik (cello) en Olga de Kort (orgel)

26 januari 2014, 15.00 uur, De Goede Herder kerk (Stoeplaan 2), Wassenaar.

►Irina Zuboff, sopraan, Allar Kaasik, cello en Olga de Kort, orgel. ►Programma: Vladimir Odojevski. Het Gebed (orgel), A.Glazoenov. Preludium (orgel), Anne Ellerhein-Metsala. Zeven improvisaties op melodieen van Mika Piiparinen (cello en orgel), Galina Grigorjeva. Het Gebed (cello en orgel), Salve Regina (sopraan, cello en orgel, wereldpremière), liederen van Ernest Pingoud (sopraan, orgel).

►Persbericht: “Op 26 januari speelt een trio van internationale musici een niet alledaags programma met werken voor orgel, cello en zang van Estse, Russische en Finse componisten. De sopraan Irina Zuboff komt uit een Russisch-Duitse familie en woont, net als de van oorsprong Russische organiste, pianiste en musicologe Olga de Kort, in Nederland. De Estse cellist Allar Kaasik is docent aan de Sibelius Academie in Finland en directeur van het David Oistrach Festival in Pärnu (Estland). Iedere musicus brengt een stukje muziekgeschiedenis en kerkmuzikale tradities van hun landen mee. Olga de Kort speelt Het Gebed van Vladimir Odojevski (1803-1867) en Preludium van Aleksandr Glazoenov (1865-1936), twee Russische orgelwerken met verrassende invloeden van de Russische orthodoxe muziek en het Gregoriaans. Irina Zuboff zingt de liederen van haar oudoom, de Russisch-Finse componist Ernest Pingoud (1872-1942). Allar Kaasik introduceert een cyclus voor orgel en cello van de Estse componiste Anne Ellerhein-Metsala (1934-). Deze zeven melodieën met sprekende titels (Eeuwige vreugde, Overpeinzing, Lamento, In het dal, Laudate, Visioen, Smartelijke verlangen) zijn improvisaties op Finse kerkliederen van de Russisch-Finse componist Mika Piiparinen (1911-1991). De andere vrouwelijke componiste in dit muzikale gezelschap, de Ests-Russische Galina Grigorjeva (1962-), is vertegenwoordigd door twee werken: Het Gebed voor cello en orgel en Salve Regina voor cello, orgel en sopraan. Dit laatste werk beleeft tijdens dit concert zijn wereldpremière in aanwezigheid van de componiste, die speciaal voor deze gelegenheid uit Tallinn komt.” ©O.de Kort, 2014.

►Vrijwillige bijdrage na afloop. ►Meer informatie: www.olgadekort.com,www.irinazuboff-cc.comwww.oistfest.ee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: