Olga de Kort. Sjostakovitsj en zijn strijkkwartetten: Interview met het Brodsky Quartet (Luister, 2016-712)

BrodskyQuartet; fotoEricRichmondOlga de Kort. ‘Zo persoonlijk als een dagboek”: Interview met het Brodsky Quartet over Dmitri Sjostakovitsj en zijn strijkkwartetten (gepubliceerd in Luister, 2016, nr. 712, januari-februari)

‘Sjostakovitsj’ strijkkwartetten en het Brodsky Quartet vormen al meer dan veertig jaar een spraakmakende combinatie. Zijn kamermuziekwerken lijken het kwartet op het lijf te zijn geschreven. 25 jaar na de eerste integrale opname kijkt het Britse ensemble uit naar de nieuwe ontmoeting met Sjostakovitsj. In maart komen de musici naar Amsterdam om al zijn vijftien strijkkwartetten tijdens vijf concerten in het Muziekgebouw aan ’t IJ vast te leggen.’…

Lees verder in PDF.

shostakovich_1975_1_1⇒ 4-6 maart 2016 / Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam: De strijkkwartetten van Sjostakovitsj door het Brodsky Quartet (Daniel Rowland, viool, Ian Belton, viool, Paul Cassidy, altviool, Jacqueline Thomas, cello). Live cd-opname voor Chandos. Meer informatie: www.muziekgebouw.nl/sjostakovitsj; www.brodskyquartet.co.uk.

⇒ 4 maart, 20.15 uur: Pakkend en schokkend. Strijkkwartetten nrs. 1, 2 en 3 / 5 maart, 15.00 uur: Klinkende autobiografie: Strijkkwartetten nrs. 6, 4 en 5;  20.15 uur: Hoogstpersoonlijk manifest. Strijkkwartetten nrs. 7, 8, 9 / 6 maart, 15.00 uur: Eerbetoon in vier kwartetten: Strijkkwartetten nrs. 11, 12, 13, 14; 20.15 uur: Indringend requiem: Strijkkwartetten nrs. 10 en 15.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: