Tipboek Drums

Hugo Pinksterboer. Tipboek Drums. De complete gids. The Tipbook company, 2012. 268 p., ill.

De vijfde druk van Drums is een bijzondere mijlpaal voor Hugo Pinksterboer en Tipbook company. Vijf jaar geleden presenteerde Pinksterboer met Drums de allereerste uitgave van zijn inmiddels door 12 boeken vertegenwoordigde Tipbook-serie in het paperbackformaat. De nieuwe, herziene Drums-editie is een geactualiseerde gids met aanvullende informatie over literatuur en nuttige adressen die bijgewerkt zijn tot en met 2011. De actualiteit van de gegevens in combinatie met de traditioneel uitgebreide basis- en achtergrondinformatie maken het nieuwste Tipboek tot een complete vraagbaak voor beginnende drummers. De overzichtelijke en heldere beschrijvingen van trommels, bekkens, standaards en pedalen worden afgewisseld met technische en praktische tips over alle onderdelen van een drumstel. De lezers van Drums maken kennis met de eigenaardigheden van stokken en brushes, leren de verschillen in vellen kennen en worden ingewijd in de geheimen van stemmen en dempen. Een nieuw hoofdstuk over elektronische drums beantwoordt de vragen over verschillen tussen elektronische en akoestische set, en beschrijft de functies en mogelijkheden van pads en modules. Naast antwoorden over het hoe en waarom biedt deze vijfde uitgave van Tipboek Drums basisoefeningen (rudiments en ritmes) voor drummers en talloze ‘tips, trucs en techniekjes’. Een waar handboek voor beginners, gevordenen en …muziekdocenten die op zoek zijn naar een geschikte uitrusting van hun leskamer en weinig tot niets weten over het materiaal en invloed van diameter of diepte van een ketel op de klank. Met Drums in hun handen krijgen ze de kans om achter het bos weer de bomen te kunnen zien. ©OlgadeKort, 2012.

Gepubliceerd in Kunstzone, 2012, nr.6.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: