Sjeremetjevo-Schiphol: Rusland, dag 6

1 september 2012: Rusland, dag 6: Sjeremetjevo-Schiphol.

De reis is aan zijn eind gekomen. Vandaag gaat alles in andere volgorde dan afgelopen maandag: Istra-Moskou-Sjeremetjevo-Schiphol. Het KLM-vliegtuig naar Moskou is vol. Ik reis in gezelschap van opmerkelijk veel Russische, Nederlandse en Engelse baby’s en kleuters. Eén van mijn kleine reisgenootjes wordt de hele vlucht met de DVD’s vermaakt. Hij zit schuin voor mij en door een ruimte tussen de stoelen kijk ik ook geïnteresseerd mee. Het kind krijgt een geweldig programma met oude Sovjet animatiefilms voorgeschoteld: een serie over Kat Leopold en twee muizen, alle afleveringen over de Wolf en de Haas en, vlakbij Amsterdam, één filmpje over Masja en de Beer. Hij huilt niet, zijn ouders zijn blij, de buren ook, en ik vind het zo leuk om deze filmpjes terug te zien dat ik nog amper de tijd heb om naar buiten te kijken. En daar is vandaag veel te zien: de hemel is blauw en zo helder dat ik zelfs schepen en windmolens in de verte kan onderscheiden. En anders zijn er altijd nog de prachtige, mollige, wollige wolken. De Russische wolken, de Letse wolken, de Deense en de Duitse wolken, en eindelijk de Nederlandse wolken. De reis is nu definitief aan zijn eind gekomen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Comments

  1. Welkom ” thuis ” en hou de beelden van de berkenbossen maar vast !
    Ze roepen heimwee op, maar je zal ze beslist weerzien !

  2. addy ermes. says:

    Genoten heb ik van je reisverslag, geweldig.
    Hoop je gauw weer eens te ontmoeten.

Trackbacks

  1. […] Schiphol-Sjeremetjevo: What’s in a name?; Russische wegen; Istra-Antlantis; Nederlandse oprijlaan; Tsjechov in Istra; Bibliotheek; Oude graven; Datsja; Moskou, de Tretjakovgalerij; Moskou, het Skrjabin museum; Sjeremetjevo-Schiphol. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: