14 april 2013, EPTA Landelijke Graadexamens: juryvoorzitter regio Eindhoven

EPTA NederlandEPTA (European Piano Teachers Association, Nederland). Landelijke Graadexamens.

14 april 2013, Eindhoven: juryvoorzitter regio Eindhoven. Foto’s:  Suzanne Spanjaard. 

Elk jaar doen honderden pianoleerlingen van EPTA-docenten theoretische en praktische graadexamens bij EPTA Nederland. Deze Europese associatie van professionele pianisten en pianodocenten wil via de examens op zes verschillende niveaus de jonge pianisten ‘motiveren en stimuleren. De graad-examens halen het pianospel uit de sfeer van vrijblijvendheid, echter zonder het speelplezier uit het oog te verliezen.’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor juryleden is het wel hard werken: bij elke kandidaat moeten ze het spel op ‘technische beheersing, ritmiek, dynamiek, articulatie, frasering, toucher, voordracht en pedaalgebruik‘ beoordelen. Des te leuker is het om na afloop getuigschriften en rapporten met een cijferwaardering en juryadviezen aan geslaagde leerlingen uit te reiken! ©Olga de Kort, 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: