“Liebe und Leben”: Valentijnsconcert, White Crow Music Festival Leiden-2014

WhiteCrowMusicFestivalLeidenWhite Crow Music Festival Leiden: 14 februari 2014, Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden. Valentijnsconcert “Liebe und Leben”. Programma: R.Schumann. Frauenliebe und Leben, S.Rachmaninov. Pianotrio nr.1, Liederen (Fragment uit A.Musse, Zing niet de schoonheid, Gebed, Sering, Voorjaarswateren), F.Chopin. Nocturne (bew.voor cello en piano), M.de Falla. 7 canciones populares, G.Gershwin. bewerkingen uit Porgy and Bess voor piano solo en pianotrio. Musici: New European Ensemble: Hanna Shybayeva, piano, Carina Vinke, alt, Sylvia O’Brien, sopraan, Rada Ovcharova, viool, Willem Stam, cello. Voordracht teksten en Nederlandse vertaling van de liederen van Rachmaninov: Olga de Kort.

Met de 14e februari op kalender ontkom je er als musicus niet aan om verliefden van alle landen muzikaal te “omarmen”. Het White Crow festival in Leiden wijdde zijn openingsconcert aan “Liebe und Leben”, en stelde een programma samen waarin“verschillende culturen en hun kijk op de liefde” aan het woord kwamen. De musici van het New European Ensemble namen het publiek mee in de wereld van Rachmaninov, Chopin, Schumann, Da Falla en Gershwin, de wereld van liefde, passie, weemoed en verdriet. Warme woorden over de liefde, warme klanken van piano, cello en viool, hartverwarmende liederen en dampende warme glühwein in de pauze maakten van de opening van het festival in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheid een warme oase te midden van de snijdende koude wind en stromende regen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: