8 maart 2014, Dongen: Olga van der Pennen met “Het bekende en onbekende Rusland”

8 maart 2014, Olga vd Pennen, Dongen

“Het bekende en onbekende Rusland”

De componiste Olga van der Pennen presenteert haar CD met nieuwe liederen op gedichten van Russische poëten (o.a. A.Poesjkin, F.Tjoettsjev, A.Achmatova).

Piano, zang, compositie: Olga van der Pennen. Toelichting over dichters, voordracht van gedichten in het Nederlands, vertalingen van enkele gedichten: Olga de Kort. 8 maart 2014, 19.30, Muzieksalon aan de Lage Ham, Dongen. ►Kaarten: € 15,00 (deze prijs is inclusief de CD die tijdens het concert uitgereikt wordt). Reserveren van te voren. ►Meer informatie via:  www.olgadekort.comolgadekort@home.nl of tel. 06-51662366.

Persbericht: OLGA VAN DER PENNEN (olgavanderpennen.wix.com) werd geboren in Leningrad/St.Petersburg. Ze studeerde compositie, piano en musicologie aan het Rimski–Korsakov Conservatorium. In december 1989 vestigde Olga zich in het Brabantse Best. Zij geeft privé muzieklessen aan kinderen en volwassenen, organiseert muziekseminaren en concerten “Jong voor oud” voor zorginstellingen. Sinds 2009 is Olga de programmadirecteur van het Festival Muzikale Oktober Best (www.stichtingmob.nl). In hetzelfde jaar kwam haar CD “Zo ver en zo dichtbij” uit, met haar eigen liederen, geïnspireerd op gedichten van Aleksandr Poesjkin, Anna Achmatova en Fjodor Tjoettsjev. Ook het programma “Het bekende en onbekende Rusland” bestaat uit Olga’s eigen liederen die in de tradities van zowel Russische romances als ‘auteursliederen’ geschreven zijn. Tijdens dit concert (dat op de in Rusland heel populaire Vrouwendag georganiseerd wordt) zingt ze, speelt piano, vertelt over haar muziek en biedt muziekliefhebbers de gelegenheid om samen met haar het bekende en onbekende muzikale Rusland te ontdekken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: