Zomaar een dag

Zomaar een dag: 11 kleuterliedjes. Tekst en zang: Marianne van den Berg-Schoofs. Muziek en piano: Gon Hoefsloot. Basgitaar/akoestische en elektrische gitaar: Paul van der Heijden. Drums en percussie: Tim Tichelaar. 2011. w.gonhoefsloot.nl/zomaareendag

‘Zomaar een dag’ is niet zomaar een cd. Het is een vrolijke kleuterliedjes-cd ‘om samen te zingen of naar te luisteren met oma’s, opa’s, ouders en iedereen die dat leuk vindt’. Over wat? Over alles wat je in een dag als kleuter mee maakt. En dat is best veel! In de speeltuin spelen (Hé jij), naar de bloemen en vlinders kijken (Vlinder), naar balletles (Op ballet) of naar een  circusvoorstelling (Het circus) gaan. Je kunt ook lekker rijmen en liedjes rappen (Rijmrap) of gewoon van alles doen omdat het Omadag is, en bij oma mag alles, of bijna alles. En er zijn nog wel leuke dagen wanneer je naar school mag of zelfs de kaarsjes op de taart uitblazen (Hiep Hiep Hoera). Maar dat doe je als je jarig bent. En als de dag op is, kijk je nog even onder het bed of er geen grote groene draak of een krokodil zit (Net alsof) en dan slaap je en droom over een prins, kasteel of gewoon over de volgende dag.

De vrolijke vormgeving van het cd-hoesje– met vlinders, feestvlaggetjes en een waaier van muzieknoten – nodigt uit om het boekje met de teksten van Mari-anne van den Berg snel uit te vouwen en de cd aan te zetten. De aanste-kelijke muziekritmes van de componiste Gon Hoefsloot en levendige instru-mentatie (piano, gitaren, drums en percussie) passen goed bij allerlei dans- en draaibewegingen, sprongetjes en klappen. Ook als luisterliedjes zullen de Zo-maar een dag-liedjes het prima doen. Meezingen zal nog even tot de refreinen beperkt moeten blijven. De teksten werken wel mee aan het uitbreiden van de woordenschat van de kleuters, en zijn daarom ook geschikt voor de wat oudere kinderen die de liedjes zelf kunnen lezen en de teksten beter kunnen onthouden.

(gepubliceerd in Kunstzone, nr.2-3, 2012)

Comments

  1. Marianne van den Berg says:

    Deze mooie CD kun je bestellen bij mij, Marianne van den Berg. mhberg5047@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: