De nachtegaal en andere fabels – I.Stravinsky – DNO

Russische muziek in Nederland

12 januari 2012, 20:00 / De Nederlandse Opera, Amsterdam. Igor Stravinsky (1882-1971). De nachtegaal en andere fabels. Muzikale leiding Xian Zhang, regie Robert Lepage. Residentie Orkest. Koor van De Nederlandse Opera.

Misschien viel het me nooit eerder op, maar Igor Stravinsky lijkt op dit moment de meest gespeelde Russische componist in Nederland te zijn. Alleen al in januari werden zijn Pastorale voor viool, hobo, althobo, klarinet en fagot, Concertino voor strijkkwartet, Koraalvariaties op ‘Vom Himmel hoch da komm’ ich her’ naar J.S. Bach, Mis, Scherzo fantastique en De Nachtegaal en andere fabels geprogrammeerd. Februari biedt concertbezoekers nog meer Stravinsky: met Histoire du soldat, Suite italienne, Vuurvogel, Petroesjka, Orpheus, Symfonie in driedelen, Le sacre du printemps wordt het een echte Stravinsky-maand. En het jaar is pas begonnen.

Ik ben benieuwd of er ons nog opvallendere uitvoeringen staan te wachten dan de nieuwe productie van de Nederlandse opera. De…

View original post 476 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: