Folklore ensemble Zarjanka – 8 april 2012 – reblogged

Russische muziek in Nederland

8 april 2012. St.Willibrordkerk, Utrecht. Christos voskrjesje!Russische folklore ensemble Zarjankao.l.v. Irina Raspopova m.m.v. Grigorij Bogomolnyi (accordeon). Programma: Deel 1. Religieuze muziek (met o.a. Christos voskrjesje! Miroe zastoepnitsa, Stradalnaja maty, Alieluja, Oj ty, kel’ja moja), Deel 2. Kozakkenliederen (met o.a. Oj vjeniki, Koeda ljetisch’ty koekoesjetsjka).

Op zichzelf heeft de Utrechtse Willibrordkerk al voldoende aan zijn eigen kleuren om een nieuwkomer te verrassen. Op eerste paasdag kreeg de rijkversierde kerk nog extra kleur door een optreden van het folklore ensemble Zarjanka onder leiding van de Russische zangpedagoge Irina Raspopova. Al bij de ingang viel het oog op de tafel met een met grote bloemen bedrukte sjaal en vrolijk beschilderde Russische prullaria. Overal in de kerk liepen de in authentieke Russische kostuums gestoken ensemble leden. De concertbezoekers keken hun ogen uit naar de vrouwen in klederdracht van de Zuid-Russische regio’s en de mannen in Koeban-Kozakken tenues.

View original post 412 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: