3 februari 2013, Amsterdam: geestelijke auteursliederen door E.en A.Mikhaylov

Russische muziek in Nederland

AfishaAmsterdamMikhailovy

3 februari 2013, 13.30, Amsterdam, Russisch-orthodoxe kerk. Elena en Aleksandr Mikhaylov. Geestelijke auteursliederen.

In Rusland bestaat er een lange traditie van auteursliederen die gezongen worden door hun auteur, meestal een dichter, onder een vrij eenvoudige gitaarbegeleiding. Elke generatie heeft zijn eigen chansonniers (‘barden’ in het Russisch) die in romantische, filosofische, sarcastische of openlijk satirische en kritische liederen de gedachten en dromen van hun generatiegenoten verklanken. Ze worden samen oud – barden en hun trouw publiek. Van overvolle studentenkamers stappen ze over op een concertpodium, en na hun dood krijgen ze standbeelden in drukke straten en postume uitgaven van verzamelde werken.

Van het bestaan van een geestelijk auteurslied was ik wel op de hoogte, maar kon de populariteit van dit nieuwe genre op basis van YouTube filmpjes en sporadische berichten over Russische festivals voor nieuwe geestelijke liederen niet zo goed inschatten. Het concert van het zingende auteursduo Elena en Aleksandr Mikhaylov

View original post 154 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: