19 mei 2013, Zaandam: Olga de Kort – Traditionele Russische kunstambachten

Festival ‘Ambacht in Beeld – van Zaanse houtbouw tot Russische matroesjka’s’

Ambacht in Beeld

Persbericht: ‘Stichting Windy Miller organiseert op 17, 18 en 19 mei 2013 een documentaire filmfestival over ambacht met een internationaal symposium, een Russische filmwedstrijd, en Zaanse filmworkshops. De Zaanstreek en ambachten zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden, en dit thematisch geordende filmfestival richt zich op ambachten uit diverse tijden, vanuit diverse invalshoeken en diverse locaties; van Rusland tot Zaanstad! In samenwerking met Russische filmopleidingen organiseren we een wedstrijd: studenten filmen een lokaal ambacht, maken een documentaire hiervan en sturen deze in voor het festival. De beste film wordt tijdens het festival vertoond en de maker uitgenodigd. Naast het vertonen van fascinerende films uit binnen- en buitenland, nodigen we een aantal bijzondere sprekers uit om een lezing te geven over hun werk en onderzoek’.

NLRFLOGO_RGBProgramma: pdf flyer via http://www.windymiller.nl/data/Ambacht-in-Beeld_E-Flyer.pdf.

19 mei 2013, 11.30, Filmtheater De Fabriek, Zaandamlezing over traditionele Russische kunstambachten. door Olga de Kort.

Meer informatie: www.windymiller.nl; www.olgadekort.com; Uitgelicht: RuslandClub, ambachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: