Sacré Sacre du Printemps bij SPRING Performing Arts Festival (Utrecht)

Russische muziek in Nederland

SPRING Performing Arts Festival (Utrecht): ‘Sacré Sacre du Printemps’. Muziek Igor Stravinsky, Leo Schmidthals; choreografie Laurent Chétouane (Frankrijk). 19 en 20 mei, 19:00, Akademietheater, Utrecht. Meer informatie:  www.springutrecht.nl, Utgelicht. (gezien op 19 mei 2013)

Hebben jullie je ooit afgevraagd wat er verder zou kunnen gebeuren nadat het uitverkorene meisje in Le Sacre du printemps haar laatste adem uitblies? Zouden alle dorpelingen na afloop opgelucht naar huis gaan om de details van de rituele dans te bespreken en de weerberichten over het goede voorjaar af te wachten? Of leefden ze nog lang en ongelukkig, elke winter met een ingekrompen maag de gedachte opnieuw proberen te verjagen dat het dorp straks een nieuw menselijk offer nodig heeft? Van henzelf of van iemand ‘anders’ die er net ook nog bij hoorde? Dat zijn geen vanzelfsprekende vragen voor degenen die bij Sacre slechts aan een grote muzikaal-choreografische provocatie…

View original post 524 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: