Recensie: De Olifant: een muzikale vertelling van Troupe A’dour

Russische muziek in Nederland

De Olifant - Troupe A'dourDe Olifant: een muzikale vertelling voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Aleksandr Koeprin en Kindermuziek op.65 van Sergej Prokofjev. ►Monse Weijers, vertaling, Pieter Scholten, regie, Janneke Everaars, spel, zang en ukelele, Irina Parfenova, piano, Gérard Schiphorst, decor. ►Productie: Troupe A’dour (www.troupeadour.nl). (gezien op 24 februari 2013, Cenakel, Tilburg)

Er zijn kinderboeken die een zo’n grote indruk op kinderen maken dat ze jaren later nog precies kunnen vertellen wat voor weer het was op de dag wanneer ze dit verhaal voor het eerst gelezen hebben. In mijn geval was het de Russische winter en het boek heette De Olifant. Ik zat verkouden thuis en het verhaal van Aleksandr Koeprin over het ziek meisje sloot bijzonder goed aan bij mijn beleving van ziek en zielig zijn. Zo erg als bij Nadja was het bij mijn natuurlijk niet. Ik was slechts verkouden terwijl Nadja geen zin…

View original post 330 woorden meer

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: