O. de Kort. Heleen Verleur. Piano trios for young players (recensie; Pianist, 2016, nr.3)

Olga de Kort. –  Heleen Verleur. Piano trios for young players. Easy repertoire for violin, cello en piano. Alfred Music. Incl. CD. Order No. 20163UK. Heleen Verleur. More piano trios for young players. Easy repertoire for violin, cello en piano. Alfred Music. Incl. CD. Order No. 20164UK. (gepubliceerd in Pianist, 2016, nr.3, Muziek op Papier)

h-verleur-piano-triosAls je pas aan het begin van je muzikale ontdekkingsreis bent en het instrument nog niet zo lang bespeelt, lijkt veel van je favoriete muziekrepertoire nog te ingewikkeld en mijlenweg van je huidige niveau verwijderd. Vooral de mooie maar technisch zo veeleisende pianotrio’s lijken nog heel lang onbereikbaar. Je kunt natuurlijk wachten tot je heel erg goed bent, of je kunt in het eerste lesjaar al met ensemblespel beginnen om zo naar je favoriete werken toe te groeien.

De nieuwe albums met pianotrio’s van de Nederlandse pianiste en componiste Heleen Verleur zetten de deur alvast op een kier en nodigen beginnende pianisten, violisten en cellisten van alle leeftijden uit om de eerste stap te wagen. De vrolijke en beweeglijke stukjes zijn heel geschikt om de fijne kneepjes van het samenspel te leren. De weg naar het grote kamermuziekrepertoire gaat wel via de speeltuin (At the playground) en boerderij (At the farm), en je moet als volwassen speler rekening houden met springende konijnen (Jumping Rabbits), gevaarlijke ruimtebewoners (Space invaders) en huilende walvissen (Weeping h-verleur-more-piano-trios_001whale), maar des te leuker wordt het om al die karakteristieke ritmes en beelden samen te verklanken.

Voor iets gevorderde spelers heeft Verleur nog vijf trio’s in petto. Ze zijn in dezelfde stijl geschreven als het beginnersalbum en bieden iets meer ervaren muzikanten die al drie-vier jaar op les zitten de kans om zich verder in samenspel te bekwamen. Het is een vrolijk en ritmisch gevarieerd boekje met de tot de verbeelding sprekende titels zoals Memories, Spanish Dance, Song of the wind, Chime en Chinese dragon. Uren speelplezier zijn gegarandeerd! ©Olga de Kort, 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: