Olga de Kort. Interview met Viviana Sofronitsky & Paul McNulty. ‘Elk instrument heeft een ziel’ (Pianist, 2016, nr.3)

Olga de Kort. ‘Elk instrument heeft een ziel’. Interview met Paul McNulty & Viviana Sofronitsky (gepubliceerd in Pianist, 2016, nr.3)

“Vijf fortepiano’s, zes componisten en de zee aan klankvariatie. De door Paul McNulty gebouwde Graf, Walter, Pleyel, Stein en Boisselot-instrumenten laten muziek horen die ooit geschreven werd voor deze modellen. Door het spelen van deze muziek laat pianiste Viviana Sofronitsky het publiek kennismaken met de kwaliteiten van de vijf piano’s en hun verschillen”. ©Olga de Kort, 2016

Lees verder in PDF.viviana-sofronitsky-foto-majka-votavova-3

Meer informatie: www.sofronitsky.com; www.fortepiano.eu

⇒ Musik an der ETH. XXI. Saison. 17. Mai 2016, 19.30 Uhr, Auditorium Maximum: Hammerklavierabend. Viviana Sofronitsky, Klavieren von Paul McNulty: C.P.E.Bach. Sonate W.65/17 g-Moll (Klavier nach J.A.Stein, ca. 1788); W.A.Mozart. Fantasie d-Moll K.397, Rondo D-Dur K.485; L.v.Beethoven. Sonata quasi una Fantasia op.27 Nr.2 cis-Moll (Mondschein-Sonate) (Klavier nach A.Walter, ca. 1792); F.chubert. Impromtus B-dus op.posth.142 Nr.2 (Klavier nach C.Graf, ca. 1819); F.Chopin. Nocturne op.48 c-Moll (Klavier nach J.Pleyel, 1830); F.Liszt. Funerailles (Fortepiano nach Boisselot, 1846). ⇒ Patronat ETH Alumni, Ortsgruppe Zürich. ⇒  Musical Discovery. Künstler- und Konzertmanagement,  Künstlerische Leitung: Nina Orotchko. ⇒ www.musicaldiscovery.ch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: