Siberië in Dongen (18 april 2012)

Gehoord in Dongen: Lezing ‘Onbekend Siberië’ door Elena Bronnikova. 18 april 2012, 20:00, De Cammeleur, Dongen (organisatie: KVG Dongen).

Hoe veel weten de Nederlanders over Siberië? De lezing van de Ruslanddeskundige en zelf in Siberië geboren Elena Bronnikova begon met de vraag aan de Dongenaren: ‘waar denken jullie bij het woord ‘Siberië’ aan?’ ‘Koud‘, ‘sneeuw‘, ‘gevangenen‘, ‘Amoer-tijgers‘, ‘weinig bewoners‘, ‘mooie landschappen‘. In twee uur tijd vertelde de sinds 1993 in Nederland wonende Bronnikova over het andere, onbekende en indrukwekkende Siberië: een enorm grote regio met rijke geschiedenis, culturele tradities en natuurlijk de regelmatig voorkomende strenge vorst (tot -71,2°C).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: