29 juni 2012, Utrecht: Presentatie De Vogel & Expositie van klein plastiek en gouaches van Marius van Beek.

Gezien in Utrecht: 29 juni 2012

29, 30 juni en 1 juli 2012, 13:00-18:00: Expositie van klein plastiek en gouaches van Marius van BeekKuuB, ruimte voor Kunst en Cultuur in Utrecht (Pieterstraat 3, Utrecht)

29 juni 2012, 17:00Presentatie van het fotoboek De Vogel (een onderzoek naar de staat van de beelden van Marius van Beek in de openbare ruimte). Tekst Sandra van Beek, foto’s Antoinette Hijstek, vormgeving Helen Howard. Uitgave Stichting Marius van Beek. ISBN 978-90-817377-0-8. €24,50, verzending €5,00. Bestellen via www.sandravanbeek.nl/devogel€24,00 bij KuuB.

Persbericht: ‘Met dit boek neemt Sandra de lezer mee op een tocht door Nederland op zoek naar beelden van haar vader, de in Utrecht geboren beeldhouwer Marius van Beek (1921-2003). Welke Utrechter kent niet Marius’ bronzen parmantige figuur van François Villon, Achter de Dom? En zijn Goede Herder, gemaakt voor de U.L.O. school aan de Winklerlaan, staat nu bij het Vader Rijn College aan de Vader Rijndreef. Het Boeddha-achtige beeld van de Kruidenplukker ontbreekt in de weelderige kruidentuin van het voormalige Pharmaceutisch Lab en is verweerd aangetroffen in een hoek van de Uithof. Prometheus van gelast koper, die in de Technische school St. Maarten stond in de Joh. de Meesterstraat, wordt nog vermist‘.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Comments

  1. Looks like a beautiful exhibition , thank you for your report including the slideshow.
    Marius van Beek would have loved and admired your talents.
    warm greetings from USA
    Clara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: