Ubel Zuiderveld. Altijd drummen

Ubel Zuiderveld. Altijd drummen, Uitgeverij KunstMag, 2008, 136 p., ill. ISBN 978-90-75979-152   ‘Drummen is een serieuze zaak’, stelt de journalist Ubel Zuiderveld meteen aan het begin van zijn boek vast. Gelukkig weerhoudt het hem er niet van om over deze serieuze aangelegenheid bevlogen en enthousiast te schrijven. Gewapend met zowel kennis van zaken als gevoel voor humor vertelt hij de geschiedenis van één van de oudste muziek-instrumenten ter wereld, de trommel. In elf hoofdstukken maken de lezers kennis met alle belangrijkste uitvindingen en vernieuwingen in de drumwereld, en leggen ze met gemak de weg af van de militaire slagwerkgroepen tot de 20-eeuwse superbands. Diverse muziekstijlen, legendarische ‘drumgoeroes’ en ‘roergangers’, opkomst en ondergang van de drumfabrikanten en drummerken en zelfs de ‘drumlijstjes’ met de beste drumsongs, drummers top 10 en ‘de beste drummer ooit’ – alles passeert de revue in dit compacte en rijk geïllustreerde mini-naslagwerk. Met als resultaat een inspirerend en informatief boek voor iedereen, ongeacht of je een volkomen drumleek, een door de ‘slagervirus’ aangestoken drummer in de dop of een ervaren ‘stoktovenaar’ bent. Geschikt om zowel kennis op te doen als kennis op te frissen. En de wachtlijsten voor de drumles nog langer te maken. Want met een boek als Altijd drummen ‘blijven mensen gek op trommels’!  

(gepubliceerd in Kunstzone nr.11, 2009)   

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: