23.10.2012, Amsterdam: Het Dudok Kwartet, CD-presentatie

23 oktober 2012, 20:00, Goethe-Institut, Amsterdam: CD-presentatie: Dudok Kwartet, Eva van Grinsven. Brahms. String Quartet no.2, Busch. Saxophone Quintet.

De presentatie van een CD is op zich al een feestelijke gebeurtenis, maar een goed gevulde zaal zorgt voor een extra feestelijk gevoel bij musici en publiek. Dat de opname van de eerste CD van het Dudok Kwartet in samenwerking met Eva van Grinsven niet onopgemerkt is gebleven, bleek gisteren uit de volle tuinzaal van het Goethe-Institut. Aan het begin van de presentatie deed de violiste Judith van Driel de ontstaansgeschiedenis van het Dudok Kwartet uit de doeken en lichtte ze de werkwijze van het kwartet toe. Ze werd bijgestaan door de cellist David Faber en de saxofoniste Eva van Grinsven die over de opgenomen werken van Brahms en Busch vertelden. De presentatie werd opgeluisterd met Beethoven, Brahms en twee delen (Thema met variaties en Scherzo als toegift) van het saxofoon kwintet van Adolf Busch. De enthousiast geworden luisteraars kregen de kans om de gloednieuwe CD na afloop van de presentatie meteen aan te schaffen. Maar eerst werd het eerste CD-exemplaar aan het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt: dankzij de steun van dit fonds studeerden de jonge musici in Keulen. Het tweede exemplaar ging naar het gastvrije Goethe-Institut, en de rest is nu voor het publiek! ©OlgadeKort, 2012.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: