16 augustus 2014, Zeister Muziekdagen: openingsconcert

Russische muziek in Nederland

25ste Zeister Muziekdagen. Openingsconcert: Borodin Quartet, Christianne Stotijn, mezzosopraan, Ella Pavlovsky, piano: N.Mjaskovski. Strijkkwartet nr.13 in a, op.86; E.Chausson. Chanson perpétuelle, op.posth.37 voor mezzosopraan en pianokwintet; O.Respighi. Il Tramonto voor mezzosopraan en strijkkwartet; P.Tsjaikovski. Strijkkwartet nr.2 in F, op.22. Toegift: P.Tsjaikovski. Zoete droomuitKinderalbum. (gehoord in Zeist op 16 augustus 2014)

Het festival Zeister Muziekdagen viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Feestelijke concerten met toonaangevende musici en jonge ensembles die hun eerste stappen in de kamermuziek maken, masterclasses, tentoonstellingen, lezingen en kinderactiviteiten zullen alle deelnemers en het publiek ongetwijfeld ‘veel mooie, ontroerende en misschien zelfs magische momenten’ bezorgen. Deze momenten, die de artistieke leider van de Zeister Muziekdagen en de violist van het Jerusalem Quartet Alexander Pavlovsky aan iedereen van harte toewenst, waren al ruimschoots aanwezig bij het openingsconcert van het festival. Het aangekondigde concertprogramma wekte door de keuze voor, behalve Tsjaikovski, weinig gespeelde en niet…

View original post 433 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: