8 oktober 2012: Dag van de Klassieke Muziek, Amsterdam

8 oktober 2012, Muziekgebouw aan ’t IJ – Bimhuis, Amsterdam

Dag van de Klassieke Muziek‘, de naam zegt het al: hier ben je echt de hele dag met klassieke muziek bezig. Deze jaarlijkse ‘ontmoetingsdag voor klassieke muziek professionals’ wordt voor de elfde keer georganiseerd en is de plaats to be voor musici, ensembles, CD producenten, concertorganisatoren, impresariaten en muziekuitgevers. Naast de druk bezochte Muziekmarkt zijn er showcases, presentaties, website-traininig voor ‘startende en jonge ensembles met ambities’, training over publiciteit en zelfs Speeddating over de subsidiemogelijkheden. De ontmoetingsdag betekent ook dat je ongetwijfeld oude bekenden tegenkomt en nieuwe namen leert kennen.

De juryleden (en daar hoor ik dus bij) van de door MCO uitgeschreven compositiewedstrijd voor vrouwelijke componisten hebben vandaag nog een speciale reden om hier te zijn: de uitreiking van de eerste prijs en twee aanmoedigingsprijzen. Na het bestuderen, beluisteren, doorspelen, analyseren en beoordelen van 59 (!) ingezonden composities kunnen de juryleden (Thea Derks, Miranda van Drie, Olga de Kort, Eleonore Pameijer, Astrid in ’t Veld en Patricia Werner Leanse als jurysecretaris) eindelijk de drie namen prijs geven: Marion von Tilzer (de hoofdprijs), Aspasia Nasopoulou en Mathilde Wantenaar (aanmoedigingsprijzen). Voorlopig blijft het bij eenmalig initiatief, maar wie weet zijn er volgend jaar nieuwe mogelijkheden voor het voortzetten van deze wedstrijd? De Dag van de Klassieke Muziek-2013 gaat in iedere geval door: hoewel het organiserende Muziek Centrum Nederland per 1 januari a.s. zijn deuren moet sluiten, is er inmiddels een nieuwe ‘adoptieouder’ (Bureau Promotie Podiumkunsten) gevonden. ©OlgadeKort, 2012.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer informatie: Dag van de Klassieke muziek, MCO Compositiewedstrijd.

Videoverslag door Patricia Werner Leanse:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: